top of page

Kriteerit ja tavoitteet arvioinnin yhdenvertaisuuden tukena – suuntana kriteeriperustainen arviointi

Arvioinnin kentällä on tapahtunut paljon vuoden 2020 aikana. Lukioiden uudistuneet opetussuunnitelmat ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden uudistettu arviointiluku on otettu käyttöön elokuussa 2020. Tämän syksyn aikana olemme KAARO-verkostossa järjestäneet lukuisia koulutuksia arvioinnin kehittämisen ja arviointitiimien toiminnan tueksi verkossa ja monimuotokoulutuksina. Koulutuksista opettajat ovat saaneet tukea oman työyhteisönsä arviointikäytänteiden ja -periaatteiden kehittämiseen ja keskusteluihin opettajayhteisöissään.


Arvioinnin kehittäminen on asia, joka vaatii koko työyhteisöltä avointa keskustelua ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Siksi KAARO-verkosto kutsuu nyt kuntia ja kouluja mukaan kehittämistyöhön. Tulkaa mukaan KAAROn kunta- ja kouluverkostoon kehittämään arviointia kanssamme. Järjestämme keväällä 2020 useita kuntien opetustoimen henkilöstölle suunnattuja arviointikahviloita aamuisin ja iltapäivisin.


Keväällä järjestämme perusopetuksen päättöarvioinnin arviointikriteereiden käyttöönottoa tukevia koulutuksia valtakunnallisesti verkossa. Arviointikriteerit on laadittu tukemaan arvioinnin yhdenvertaisuutta perusopetuksessa. Arvosanoille 5, 7, 8 ja 9 laaditut kriteerit mahdollistavat arvioinnin suhteuttamisen valtakunnallisiin kriteereihin yhä paremmin luopumatta oppimisen tavoitteiden monipuolisuudesta ja monipuolisista arviointimenetelmistä perusopetuksen aikana ja sen päättövaiheessa. Tutustu kursseihimme arviointikriteereistä ja arviointiosaamisesta perusopetuksen ja lukioiden opettajille ja ilmoittaudu mukaan yhdessä kollegoiden kanssa.


Arvioinnin uudistusten ja kehittämisen kanssa ei tarvitse jäädä yksin ihmettelemään. Tule mukaan koulutuksiimme ja verkostoomme: kehitetään arviointia yhdessä!


Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille arvioinnin kehittämistyötä kanssamme tehneille. Rauhallista joulunaikaa ja valoistaa uutta vuotta 2021!


Marja Tamm

Projektipäällikkö, KAARO-verkosto


HY__LP11_kasvaP_FI_B3____BW.jpg
Oulu_uni_logo_mv.png
AaltoYliopisto_logo_mv.png
UEF_eng_pysty_1_black.png
ulapland_MV_logo.png
aalogobasic4c_MV.jpeg
University of Jyväskylä logo.png
UTU_logo_FI_RGB.png
Rahoituslähteet:
OPH_rahoittaa_musta.png
OKM_FI_2rivi_logot_ISO._läpinäkyvä.png
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

©2023 by Kansallinen arviointiosaamisen kehittämisverkosto KAARO

bottom of page